Bookmark and Share
RAVZAGÜLLERİ   HABERLER

Mü'minin diğer mü'mine iyilik yapmasının fazilet ve faydaları şöylece sıralanabilir: 1- Allahu Teala, mü'min kardeşinin bir üzüntüsünün kalkmasına sebep olan kimsenin, kıyamet gününde ahiret üzüntüsünü kaldırır. 2- Allahu Teala, dünya hayatında onun rızkını bollaştırır. 3- O dehşetli kıyamet gününde Allahu Teala'nın azabından emin olur.

4- Mü’min kardeşine yardım edene, bütün hayır kapıları açılır ve iyilik yaptığı kişileri aciz etmediği (iyiliği onların başına kakmadığı) sürece Allah'ın nimetleri o kimsenin yanında sabit kalır.

5- Mü’min kardeşine yardım eden, onun hacetinde (yapılacak işinde) kaldığı müddetçe, Allah'ın ibadetinde ve taatında kalmış sayılır. Ve bu davranışı Hz. Peygamber (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem)’in mescidinde bir ay itikaf etmekten daha sevimlidir.

6- Binlerce melek ona dua ve rahmet talep ederler.

7- Mü’min kardeşine yardım edenin yardımı, onun ateşten muhafaza olmasına sebep olur.

8- Her bir adımda yetmiş şehit sevabı yazılır, yetmiş günahı affolunur.

Bu büyük hayrı kazanmak ve buna nail olmak için bir mü'min kardeşinin sıkıntısını karşılıksız olarak gidermek gereklidir. Elimizden geldiği kadar mü'min kardeşlerimizin ihtiyaçlarını giderelim. Bu fırsatı ve bu büyük hayrı kaçırmayalım.

Çünkü biz mü'min kardeşimize yardımcı olduğumuz zaman, Allahu Teala da kıyamet gününde bizlere yardımcı olacaktır.

İnşallah-u Teala.

- Etiketler: , , , , , , Gönderen ravzagulleri zaman: 12:40